Om

Om mig

Jag är liberal men definitivt inte folkpartist. Min liberala syn sträcker sig från det socialliberala till det libertarianska beroende på vilket samhällsområde man diskuterar. Jag utlovar inga intelligenta blogginlägg utan det här är i första hand min plattform för mina egna tankar.

Jag är en vit, heterosexuell, medelålders man som enligt vissa vänsterröster, m.h.a. identitetspolitik/intersektionalitet, åsiktskorridor, värdegrundsdemokrati och ogenerositetsprincipen, tydligen bara borde hålla käften om vissa saker som jag skriver om. Till dessa människor kan jag bara ge ett kort men stående svar: Backa!!! Jag är en individ som inte kan rå för min hudfärg, sexuella läggning eller ålder och ska därför inte kollektiviseras med andra som har samma attribut som mig. 

Varför har jag startat denna blogg?

Jag är frustrerad över det polariserade samhällsklimatet med sverigedemokrater på ena sidan och vänstern på den andra sidan. De riktigt liberala rösterna hörs för sällan och för dåligt. Det beror delvis på att den intoleranta delen av vänstern sammanklumpar riktiga liberala röster med sverigedemokraterna i ett oärligt försök att likställa åsikter som man inte håller med om. De tidigare stora svenska politiska partierna S, M, FP och C, men även det mindre KD, har alla dragits mot den socialliberala politiska mitten och tappat storlek vilket SD, Fi, V och MP inte har varit sena att utnyttja. Inget fel på det men den riktiga liberala rösten har nästan försvunnit i den svenska politiken och samhällsdebatten. Jag anser också att de riktigt liberala rösterna har blivit fega och delvis skrämts till tystnad av extremerna på höger- och vänsterkanten.

Jag väljer att vara anonym eftersom jag inte vill utsättas för vänsterns eller sverigedemokraternas hatambassadörer. Har jag inget att skriva om i några dagar får ni hålla till tåls med mina favoritlåtar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s