207 För att väga upp det förra inlägget.

För att väga upp det förra inlägget måste jag ta upp det ruskiga som sker i länder öster om Arabvärlden. Indien har fått uppmärksamhet under några år efter de mycket brutala överfall som sker på kvinnor. Speciellt upprörd blir jag på den våldtäktsman som efteråt uttryckte att ”hade hon legat still hade hon inte kommit till skada”.

Love Nepal är en ideell organisation som kämpar mot barnsexslaveri. Berättelserna från organisationens hjältar är gripande. Mikael Alfvén borde vara en kandidat för Nobels fredspris.

Den här veckan har man kunnat läsa om hur 15000 kvinnor rövas bort varje år för giftermål i Kirgizistan. Indien, Nepal och Kirgizistan ligger alltså strax öster om Arabvärlden, som får utstå mest kritik i västvärlden för sin kvinnosyn men jag undrar om inte det finns mer kvinnofientliga kulturer. I Indien är 82 % av befolkningen hinduer, islam är tillräckligt stort med sina 12 %. Nepal var till och med 2006 den enda staten i världen som hade hinduism som statsreligion. 81 % av befolkningen räknar sig som hinduer, medan 9 % är buddhister. I Kirgizistan är 75-95 % muslimer och 69,5 % av befolkningen består av kirgizer, en turkisk folkgrupp med mongoliskt och kinesiskt inflytande.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Kultur och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s