133 Bara ETC vänsterextrema texter har

Som jag nämnt tidigare slås man ofta av vilken vänsterextrem tidning ETC är. Texterna som publiceras där skulle aldrig kunna publiceras i en vanlig dags- eller kvällstidning. I fredags skrev tidningens ledarskribent, tillika även kulturskribent i Dagens Nyheter, Kajsa Ekis Ekman följande:

”Till den europeiska vänstern: lär av detta för kommande strider, snart kommer samma sak till era länder, inse att kamp inte förs med ord, lär känna den härskande klassen som den är nu, naken. Fundera nu på hur den kan krossas.”

Ekman skriver på slutet sen att ”att förstatliga allt kan vara lösningen i många fall”. Håkan Boström kommenterar på ledarplats i Göteborgs-Posten:

”Det här är inga tomma fraser. Ekis Ekman instämmer med Vladimir Lenins beklagande över att de ryska socialisterna i februari 1917 valde att samarbeta med liberaler istället för att ta makten. Lenin behövde dock inte vänta länge. Ett halvår senare fick han tillfälle till den statskupp som i efterhand kom att kallas Oktoberrevolutionen, och som la grunden till ett 74-årigt skräckvälde.”

”Det här kan inte viftas bort. Sveriges ledande vänsterradikala tidning har en ledarskribent som förespråkar diktatur och försvarar en totalitär mördarideologi med tiotals miljoner människoliv, massmord och fångläger på sitt samvete.”

”Kajsa Ekis Ekman lär få fortsätta sin diktaturvurm i ETC och släppas in i finrum som DN:s kultursida. Det är beklämmande. Nästa gång ETC anklagar någon för bristande demokratisyn finns dock ingen anledning att lyssna.”

Sen undrar Ankan i Expressen varför de borgerliga ledarsidorna bara går åt vänstern och inte Sverigedemokraterna. Svaret är enkelt: Vänstern har under lång tid dragit sina rasist-, islamofob- och främlingsfientlighetskort mot alla som inte tyckt som dem och de borgerliga debattörerna och ger nu, när det visar sig att de ofta har mer ”rätt” än vänsterns företrädare, tillbaka men inte med samma medicin, d.v.s. att etikettera andra, utan med svårslagna fakta. Sen vet de borgerliga debattörerna att Sverigedemokraterna är en svårare nöt att knäcka. Att som statsminister Stefan Löfven kalla partiet för nyfascister har ju inte fått deras stigande opinion att ändra motsatt riktning. Sverigedemokraterna tar man bara genom att kritisera deras politik, inte med smutskastning.

Annonser
Det här inlägget postades i Kultur och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s