128 Kort om pågående porrdebatt

Mitt porrintresse är svalt men det påverkar inte mina liberala uppfattning om porr. Det pågår en porrdebatt just nu mellan Zozan Inci, ordförande i ROKS, och Katerina Janouch, författare, sexrådgivare och journalist. I mina liberala ögon vinner Katerina Janouch debatten överlägset.

”Våld i syfte att tillfoga skräck och obehag är en sak – BDSM som sexuell utövning något helt annat. Att våld och sexuella övergrepp används som maktmedel och tyranni måste stävjas. Porr, både hetero-homo och pansexuell sådan, är däremot underhållning och njutningsmedel vuxna människor emellan. Där har samhället ingenting att göra vad det gäller uttryck och spridning.”

Även skribenten Baby Blodskam på Venia Magazine har uttalat sig:

”Att förbjuda porr är inte att arbeta för jämställdheten, det är att kväva den. Vi måste istället låsa upp dörrarna för kvinnors rätt att välja sin egen väg, hur slampig den än må vara. För självvald promiskuitet är glädjefylld och förlösande. Den lyckliga horan har allt för länge gömts undan och blivit utmålad som något av en myt eller påhitt men hon är i allra högsta grad verklig och dessutom jävligt trött på att tystas och nedvärderas. I synnerhet av andra kvinnor som påstår sig föra hennes talan.”

 

Det här inlägget postades i Kultur och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s