124 Borgerlig Framtid

”Sverige behöver en levande gräsrotsrörelse som förenar den enskildes rätt till frihet med ett konservativt förhållningssätt till samhälle och stat. De fyra borgerliga riksdagspartierna har nämligen, genom att anamma en blandning av ensidig ekonomisk liberalism och nedbrytande vänsterpolitik, övergett vården om den samhällsgemenskap och den respekt för medborgarna som är en förutsättning för ett frihetligt, civiliserat och framgångsrikt land.”

Jag råkade också nyligen av en slump se att ett nytt borgerligt parti har fötts. Borgerlig Framtid är ett alternativ för de alliansröstare som är besvikna över den odemokratiska och SD-gynnande Decemberöverenskommelsen, men även de som anser att socialliberalismen inte längre är ett alternativ i och med den antiliberala vänstersväng som den har tagit. Förhoppningsvis ska Kristdemokraternas nya partiledare Ebba Busch Thor vilja undvika den socialliberala inaveln.

”Alliansen var en strålande idé när den skapades för att inge förtroende och visa på regeringsduglighet. Många av reformerna under åren vid makten – i synnerhet under de fyra första åren – har varit välbehövliga för Sverige. Men borgerlighetens idékris är idag total. Om detta vittnar inte minst decemberöverenskommelsen. Alliansen valde att abdikera från sitt ansvar, lämna landet i sticket hos en vänsterminoritet och svika sina väljare. Så gör man inte mot sina väljare. Så gör man inte mot Sverige.”

Borgerlig Framtid har fem kärnfrågor:

  • Trygghet och säkerhet
  • Hållbart samhälle
  • Jämställdhet
  • Arbete och företagande
  • Utbildning

När det gäller hållbart samhälle får man hoppas att partiet kan tänka sig fortsatt forskning kring Gen IV-reaktorer. Vårt framtida energibehov kommer att kräva någon slags kärnkraftsenergi, men dit hör inte dagens kärnkraft. Att mer varor, fram för allt livsmedel, behöver produceras mer lokalt är bra med tanke på att vi måste minska på koldioxidutsläppnande transporter.

Inom jämställdhetsområdet säger partiet nej till genusforskare inom skolans värld, vilket är bra eftersom det är en ideologiskt styrd vetenskap. Säg en genusvetare som inte är feminist.

Det måste bli lättare att anställa och avskeda folk på en allt mer flexibel arbetsmarknad. LAS tillhörde 1900-talet då man hade ett jobb, kanske två, under sitt yrkesliv.

Det här inlägget postades i Jämställdhet, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s