93 Ann-Charlotte Marteus om lättkränkta offerkoftor i kollektivtrafiken

”Kvinnor beter sig som sexistiska prinsessor när de klagar över skrevande män och män som har mage att berätta saker för dem.”

Ann-Charlotte Marteus skriver underbart i Expressen om landets lättkränkta offerkoftor, fast hon väljer att kalla dem för sexistiska prinsessor, vilket också är en passande beskrivning.

”Av tonfallet hade man kunnat tro att de pratade om svälten i Afrika, de två kvinnorna på en tunnelbanestation i ABC-nyheterna. Men det var mycket allvarligare än så. Det handlade om män som sitter bredbent i kollektivtrafiken.”

För min del får dessa lättkränkta offerkoftor gärna fortsätta i kampen att förlöjliga denna ideologi.

” Det är, som så mycket annat i dagens feministiska väckelserörelse, importerat från USA.”

Så förutsägbar är den svenska feminismen att man bara behöver snegla över Atlanten för att veta vad som är på gång inom kort i Sverige.

”Män som breder ut sig kan vara irriterande, men det är knappast ett svårlöst problem. I regel räcker det med att man slår sig ner och trycker sitt eget ben mot skrevaren så att han retirerar till sin sida av demarkationslinjen.”

Tänk vad enkelt det kan vara bara man slänger offerkoftan.

”I sociala medier klagar kvinnor med jämna mellanrum över att de just tvingats uthärda en dos mansplaining. De brukar få sympati av både medsystrar och män som odlar sitt Fi-skägg. Men frågan inställer sig: Varför, syster, sa du inte till mannen att du redan kände till saken i fråga? Det går faktiskt att säga ”Ja, jag vet” eller ”Vänligt av dig att förklara, men jag doktorerade lustigt nog på luftvärnsrobotar”.”

Jag viker mig av skratt!

”Men till sist är det ändå upp till kvinnor att förändra sitt eget beteende. Att vänta på att män ska ta ansvar och bjuda upp är inte ett fall framåt.”

Håller med till fullo!

”Och är det verkligen unikt manligt att predika nedlåtande? Eller har vi att göra med ett ”kvinnligt öga” som utrustar män med negativa, förment könsspecifika svagheter som i själva verket är högst allmänmänskliga?”

Håller med här också! Tack för underhållningen, Marteus!

Annonser
Det här inlägget postades i Jämställdhet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s