66 Dick Sundevall är rädd för vissa feminister

I Magasinet Paragraf skrev igår Dick Sundevall om fallet Assange, som äntligen verkar kunna komma till ett avslut efter fyra år. Jag bli alldeles bestört av Sundevalls oroliga inledning.

”Men låt mig först klargöra att jag stödjer jämställdhetssträvanden. Jag anser att det självklart ska vara lika lön för lika arbete. Och i min yrkesutövning torde jag vara den journalist som fört fram mest omfattande kritik mot polisens låga prioritering av relationsrelaterat våld. Alltså det våld som i huvudsak utövas mot kvinnor. Min kritiska granskning nedan av vissa extremfeministiska yttringar, ska alltså inte ses som ett accepterande av någon som helst form av kvinnoförtryck.”

Här har vi alltså en person som själv tror att kritik av feminism är lika med kvinnohat eftersom han måste reservera sig i stil med ”jag är inte rasist, men …”. Feminismen är ingalunda någon helig ko. Han fortsätter att uttrycka sig konstigt.

”För att förstå de olika turerna i vad som då utspelar sig bör man ha klart för sig att det inte handlar om två kvinnor som är socialt och samhälleligt jämställda.”

Vad har det här med våldtäktsmisstankarna mot Assange att göra? Hade det inte varit eventuella våldtäkter om det hade handlat om kvinnor som är socialt och samhälleligt förtryckta, som i så många andra länder i världen?

”Jag använder inte begreppet intelligensgroupie för att nedvärdera henne.”

Åter igen måste Sundevall gardera sig. Att vara ”intelligensgroupie” eller groupie över huvud taget gör ingen människa till någonting sämre. Det som Sundevall sedan skriver är redan känt för mig och många andra sedan många år och behöver komma fram till allmänheten via de större medierna, dock inte i syfte att smutskasta kvinnorna utan för att framställa de som har ”jobbat” med fallet.

”Nu är feminister ett väldigt brett begrepp och jag vill inte generalisera, så låt oss försöka definiera var just de här feministerna hör hemma: Enligt polisens förhör med personer som närvarat på festen är det flera av dessa feminister som ifrågasätter att det överhuvudtaget är män närvarande på festen – som alltså anordnas för Julian Assange.”

Lite orolig är han fortfarande så ett litet NAFALT (Not All Feminists Are Like That) läggs in i texten.

”Borgström är som före detta Jämo känd för sitt feministiska engagemang. Det har till och från tagit sig i det närmaste extremistiska uttryck, som när han ville stoppa svenskt deltagande i fotbolls-VM i Tyskland på grund av den tyska statens inställning till prostitution.”

Den skandalomsusade advokaten Borgström ska ha sin del i den här skandalen också. Den feministiska skandalens kliv till internationell nivå inleds nu.

”Finns det någon som tror att de olika åklagarturerna är rena tillfälligheter? Någon som tror att det inte pågått ett spel bakom kulisserna? Någon som tror att det är en ren tillfällighet att Assange inte förhördes ett antal gånger när han var kvar i Sverige i fem veckor efter att han blivit polisanmäld? Någon som tror att Marianne Ny kan agera som hon gör utan att ha stöd uppifrån i åklagarhierarkin? Någon som tror att åklageriets agerande inte är förankrat i justitiedepartementet, i ett internationellt storpolitisk fall som den här?”

Nu går Sundevall över till ”min fiendes fiende är min vän”. Så blinda kan extremerna bete sig för att uppnå sina mål.

”De flesta i de här grupperna av extremfeminister har troligen inga varmare känslor för USA och än mindre för CIA. Tvärtom är det nog många av dem, kanske de flesta, som anser sig stå politiskt till vänster.

Men likafullt spelade de USA och CIA:s trogna svenska vänner i händerna. För nu fick dessa vänner något att ta på.”

Jag har hela tiden förstått varför Assange har stannat där han har varit de senaste åren. Det är ingen konspirationsteori (http://samtycke.nu/2010/12/22/ar-julian-assanges-konspirationsteori-viktig/) att han är rädd om nackskinnet.

”Och låt oss inte glömma att vi lever i ett land där amerikanska CIA-agenter har tillåtits hämta medborgare på Bromma flygplats. Droga dem, sätta på dem vuxenblöjor, och flyga iväg dem till Egypten för att torteras.”

Tack för en bra redogörelse, Sundevall, men var inte så feg nästa gång. Det gynnar bara extremerna! Fast samtidigt, vi pratar faktiskt om det osunda debattklimatets Sverige.

Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s