64 Centrum för rättvisa står upp mot myndigheters olagliga könsdiskriminering

”Enligt diskrimineringslagen är kvotering olaglig. Det är olagligt att öronmärka en plats åt en person med ett visst kön. Ändå ägnar sig hälften av landets universitet och högskolor åt den formen av könsbaserad kvotering.”

Anna Rogalska Hedlund och Sebastian Scheiman, Centrum för rättvisa, skriver på Dagens Samhälle hur högskolor olagligt kvoterar till sina utbildningar. Så djupt rotad är alltså den socialistiska jämställdhetssynen i Sverige att det begås lagbrott för att upprätthålla den.

”Det är en sak att på olika sätt uppmuntra kvinnor att göra akademisk karriär, till exempel genom att kontakta kvalificerade kandidater när man lyser ut tjänster och uppmana dem att söka. Men det är en helt annan sak att i en urvalsprocess helt utesluta kandidater enbart på grund av deras kön.”

Centrum för rättvisa står för en liberal rättvisesyn, som skiljer sig mot t.ex. Rättviseförmedlingens socialistiska syn, och jobbar inom områdena likabehandling, föreningsfrihet, äganderätt, yrkes- och näringsfrihet, rättssäkerhet och personlig integritet.

  • Ingen ska behöva bli bortsorterad från högskolan eller arbetslivet på grund av kön eller etnisk bakgrund.
  • Ingen ska stoppas från att gå med i fack eller arbetsgivarorganisationer – men ingen ska heller tvingas att gå med i eller stödja sådana föreningar mot sin vilja.
  • Många tror att tvångsinlösen av människors egendom framför allt görs för allmänna vägar och offentliga byggnader. Så var det – för mer än 30 år sedan. I dag är det oftast privata aktörer som förses med mark med hjälp av politiker och tjänstemän i stat och kommun.
  • Att få arbeta ihop till en egen inkomst eller att tjäna pengar på en bra
    affärsidé – det hör till det mest grundläggande för att uppnå makt över den egna tillvaron. Ändå undergrävs den rätten varje dag av myndigheter och privata särintressen.
  • Att få sin sak rättsligt prövad på ett rättvist sätt och inom skälig tid är en mänsklig rättighet – ändå drabbas tusentals människor i Sverige varje år av att deras fall fastnar i orimligt långa väntetider i rättsväsendet.
  • Ingen ska behöva acceptera intrång i sin personliga integritet som inte är nödvändiga i ett demokratiskt samhälle. Särskilt stötande är när myndigheter, landsting och kommuner säljer ut känsliga personuppgifter till kommersiella aktörer.
Annonser
Det här inlägget postades i Jämställdhet, Liberalism och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s