57 Resultatet av mångkulturalism

henrik_s_jarrel_twitter

Sverige och resten av västvärlden är chockat. Det bor potentiella IS-soldater i våra länder. Ja, det är det som kallas för mångkulturalism. Tro fan inte att människor som kommer hit från världens alla hörn delar våra uppfattningar om demokrati och mänskliga rättigheter. Det är också helt i sin ordning att människor följer olika ideologier. Varför är vi då så chockade?

Jag är och förblir positiv till mångkulturalismen, även om jag vet att det medför både positiva och negativa effekter. Det som blir fel är när vi själva dissar vår egen kultur och inte låter det få stå i första rummet, som i t.ex. USA. All nationalism är inte av ondo. Det finns ju faktiskt någonting som heter positiv nationalism. Citat från Anders Carlbergs bok ”När kärleken kallnar”:

”Vissa hävdar att all patriotism till slut övergår i intolerans, jag anser inte att det behöver vara så. Är du patriot, och stolt över ditt ursprung och dina rötter, är det tvärtom lättare att stå emot rasistiska locktoner. Den som är intresserad av att Sverige ska vara bäst, är också öppen för att ta till sig det utifrån som är bra och lärorikt. Patriotismen behöver inte vara fundamentalistisk.”

Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s