44 Jag kommer härmed ut som janguilloufob

Jan Guillou skrev i helgen något av det mest avskyvärda jag någonsin har läst.

 ”Mest sannolikt är förstås att Willy Silberstein och Paulina Neuding bara ljuger, fast med gott uppsåt.

Tanken att den svenska juden­heten börjat förbereda sig på flykt ur landet är inte bara hårresande. Den är en oerhörd förolämpning.”

Hur vet Jan Giollou detta? Hur många judar har han pratat med?

”För dem, som vill framställa Sverige som ett antisemitiskt snarare än islamofobiskt land, är varje lögn och överdrift ett av det höga ändamålet helgat medel.”

Problemet är inte om Sverige är mer antisemitiskt eller islamofobiskt. Problem med olika typer av hat finns i samhället och det behöver inte graderas. Både judar och muslimer hatas av högerextremister men det finns också muslimer, som ETC försöker kalla högerextrema, som tillsammans med högerextremister hatar judar. Jag kan också tänka mig en och annan jude som hatar muslimer.

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Joachim Sundell sammanfattar dem på SVT Kultur. Henrik Bachner, författare till Forum för levande historias och Brottsförebyggande rådets rapport om den utbredda antisemitismen i Sverige, skrev i Expressen redan 2006:

”Guillou har en lång historia av förnekande och urskuldande av antisemitism. När en allt tydligare antijudisk strömning framträdde i Europa i början av 2000-talet skrev Guillou flera artiklar som förnekade att judefientlighet existerade och hävdade att varje påstående om motsatsen ingick i en pro-israelisk propaganda. Vår tids rasism, förklarade han, ”gäller [INTE] judar utan muslimer”.”

#Inte heller nazistiska hot mot judar utgjorde några verkliga hot.”

”Guillous demagogi är förfärlig, men ingalunda överraskande.”

Jan Guillou förnekar att vänstern kan vara rasistisk. Det är inget annat än en stor fet lögn, samtidigt som det är ointelligent. Vänsterrasismen frodas och växer för varje dag i skydd av intersektionalitetsbegreppet. Sossen Johan Westerholm skrev redan i höstas om Jan Guillou:

”Antisemitiska idéer och retorik finns inom vänstern i allmänhet och bevisligen bland socialdemokraternas främsta företrädare i synnerhet.”

Jag kommer härmed ut som janguilloufob!

Annonser
Det här inlägget postades i Hat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 44 Jag kommer härmed ut som janguilloufob

 1. MJ skriver:

  Fast det han skriver är väl helt sant?
  Det är ju samma sak om och om igen. Det är ju ganska många gånger nu som vi fått höra att Sverige kommer att tömmas på judar utan att det sker. Det var 2009 när en stödmarsch för Israels folkmord i Gaza utsattes för en motdemonstration, då skulle ju alla judar lämna Sverige. Sedan var det att Reepalu inte var zionist vilket skulle få alla judar att lämna Malmö och antagligen landet. Sen är det då nu när en jude har mördats i Danmark, då ska alla judar flytta från Sverige igen.
  Ju fler gånger man ropar varg desto färre kommer tro på det.

  Sen kan det finnas en poäng i att islamofobins större utbredning än antisemitismen inte är något som minskar betydelsen av den faktiska antisemitismen. Det är särskilt relevant eftersom nästan alla antisemiter gömmer sig bakom islamofobikortet.

  Gilla

  • liberyx skriver:

   Hur ska man kunna veta att det är ”helt sant”? Jag litar hellre på vad en jude säger än Jan Guillou, som är ökänd för att driva ren vänsterpropaganda. Judar har genom historien ofta beskrivits som lögnare, t.ex. i Martin Luthers Von den Juden und ihren Lügen från 1543.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s