43 ETC är en vänsterextrem tidning

Enligt Anders Svensson på vänstertidningen ETC bär nyliberalismen på det största ansvaret för terrordåden i Danmark. Men ursäkta, hur funtad är man då?

”Vad som är än värre är att den typ av attentat vi har sett i Köpenhamn stärker övervakningssamhället.”

Vill libertarianismen ha ett övervakningssamhälle? Svar: Ett rungande nej! Nyliberalismens samhällssyn är att stat påstås vara tvång medan samhälle är en frivillig sammanslutning och kan bara tänka sig polis, domstolar och ett nationellt försvar. Den nattväktarstat som libertarianer föreslår är långt ifrån ett övervakningssamhälle.

”Nyliberala och nykonservativa ideologer och politiker utnyttjar dessutom situationen för att fortsatt skapa ökade klyftor och missförstånd mellan människor.”

Hur då? Svensson försöker förklara det.

”För klyftor och motsättningar bland vanliga människor gynnar de rika och de som har makt. Det innebär att de lämnas ifred för att roffa åt sig av det som borde vara gemensamt, allas egendom, allas pengar.”

Fel, eftersom liberaler inte ser det som att allas egendom och allas pengar ska vara gemensamt. Vi tror inte på kollektivismen och kan därför inte heller avkrävas något ansvar för något vi inte ens står för.

”Denna ideologi, denna högerextrema nyliberalism går hand i hand med den högerextrema fascismen och den högerextrema islamismen för att skapa ett alltmer obehagligt och hopplöst samhälle.”

Det där har vi hört förr, att allt som är mer liberalt än socialliberalismen går att jämställa med högerextremism. Gäsp! Och vad är högerextrem islamism? En googling gav bara 10 svar, varav 2 är från Svenssons nyskrivna text, vilket diskvalificerar begreppet totalt.

”För att slippa sådana händelser krävs en förändrad politik i västvärlden.”

Som vanligt är dessa vänsterextremer ute efter en kommunistrevolution med hänsyn till att kommunismen inte ännu har fungerat. Kommunismen hade kunnat fungera på 1800-talet men är sedan länge en föråldrad ideologi som inte hör hemma i vår tid.

Det här inlägget postades i Hat, Libertarianism och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till 43 ETC är en vänsterextrem tidning

  1. Ping: 44 Jag kommer härmed ut som janguilloufob | Liberyx

  2. Ping: 62 Dumt slår dumt tillbaka! | Liberyx

  3. Ping: 133 Bara ETC vänsterextrema texter har | Liberyx

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s