30 Socialliberal förbundsordförande för Liberala ungdomsförbundet vill att Folkpartiet ska bli ”verkligt liberala”

”Men den vanliga förklaringen ”vi nådde inte ut med budskapet” är felaktig. Vi har nått ut med budskapet, men väljarna gillar det inte.”

Liberala ungdomsförbundets förbundsordförande Linda Nordlund skriver på SvD Opinion att Folkpartiet måste bli verkligt liberala. Hon tangerar det som Liberala partiet tycker angående invandring och välfärd.

”Det är sant att välfärdsstaten så som den i dag är utformad inte är anpassad för fri invandring, eller ens att fullt ut kunna följa asylrätten. Men det liberala svaret är att det är systemet det är fel på – och systemet som måste förändras.”

Men problemet med Linda Nordlunds liberala syn är att den inom jämställdhetsområdet överensstämmer med Maria Arnholms, vars syn inte är liberal utan socialliberal. Det är inte att vara liberal bara för att man är emot socialism. Linda Nordlund är också socialliberal eftersom hon nyligen ansåg att partiets manliga kandidater ska kliva åt sidan och lämna plats åt kvinnor. Folkpartiets stora identitetskris är att man inte kan skilja på vad som är liberalism (50/50-process) och vad som inte är liberalism (50/50-utfall). Det som förklarar partiets ständigt sjunkande siffror sedan Riksdagsvalet 2002, då man blev riksdagens tredje största parti, är att det är liberaler som lämnar partiet. Partiets senaste valresultat är också det näst sämsta sen partiet bildades 1934. Det här förstår inte Maria Arnholm som tror att liberaler, manliga som kvinnliga, lockas av diskriminerande 50/50-fördelningar.

Linda Nordlund är också för en samtyckeslag vid sex, vilket jag inte har något emot, men då ska den också gälla för könsstympning av barn, som socialdemokraterna Hillevi Larsson och Maryam Yazdanfar la fram som riksdagsmotion 2006/07:So336, eftersom det strider mot barnkonventionen och barns mänskliga rättigheter.  Sluta att vara en ny Maria Arnholm, som anser att barn = flickor, om du vill vara ”verkligt liberal”, Linda Nordlund!

”Det finns vissa brott som är så avskyvärda att det gör fysiskt ont i kroppen när man tänker på dem. För mig är könsstympning av flickor ett sådant. Jag blir illamående både av den fysiska kränkningen av ett barns kropp, och av att varje övergrepp är ett enormt svek mot barnet.”

Det här inlägget postades i Jämställdhet, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s