20 Svensk feminism = socialism

feminism utan socialism feminism utan feminism

Under valrörelsen 2014 hade Folkpartiet (social)liberalerna en affisch med partiledare Jan Björklund, men även f.d. jämställdhetsminister Maria Arnholm, tillsammans med texten Feminism utan socialism. Någon kom då på idén att göra en satiraffish med texten Feminism utan feminism. Riktigt fyndigt gjort men det var också det största erkännandet att den feminism som är den rådande i Sverige är socialistisk. Det märks mest på den rådande 50/50-mentaliteten. Som liberal tar jag naturligtvis avstånd från den socialistiska feminismen, även Folkpartiets (http://www.louisep.net/blogg/node/1618). Priset för detta är att jag troligtvis brunmålas som sverigedemokrat, även av socialliberaler. Till det kan jag bara gapskratta åt denna okunnighet om liberalism.

Med f.d. jämställdhetsminister Arnholm svängde Folkpartiet kraftigt åt vänster (https://enstillaundran.wordpress.com/2014/02/04/arnholm-kognitiva-dissonans/) och därför är de numera ”bara” ett socialliberalt parti, inte liberalt.

665x320_maria-665x320

Som bloggaren Hans Li Engnell skriver på sin blogg Motpol (http://motpol.blogspot.se/2014/10/liberalism-utan-feminism.html) behövs det ingen feminism för att uppnå lika rättigheter för män och kvinnor i världen eftersom det är en liberal princip, som även Nyamko Sabuni uttryckte det i Min sanning. Motpol skriver även:

”Feminism i dagens mening är kvinnokamp i första hand, inte jämställdhet mellan könen. Det är här jämställdhetskampen har styrt så snett.”

Jag håller med!

Annonser
Det här inlägget postades i Jämställdhet och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 20 Svensk feminism = socialism

  1. Ping: 24 Folkpartiet under riksdagsspärren | Liberyx

  2. Ping: 30 Socialliberal förbundsordförande för Liberala ungdomsförbundet vill att Folkpartiet ska bli ”verkligt liberala” | Liberyx

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s