15 Alla liberalers mardröm

Mellandagarnas och nyårshelgens andra stora snackis är Lina Thomsgård, som också har synts medverka i På spåret, och hennes uttalande i vänstertidningen ETC.

”Jag skulle gladeligen stödja en lag som tvingade mig att bosätta mig i exempelvis Barkarby för jämna ut klyftorna, det skulle vara fantastiskt (skratt). Om någon säger: ”nu förbjuder vi kött och smågodis”, då säger jag: ”Kör! Perfekt!”.”

Det hon förespråkar är alltså samma som kommunisterna i Sovjet som tvångsförflyttade människor till Sibirien. ”Demokratiska” Kampuchea hade liknande lagar under Pol Pots styre. Marxism, socialism, kommunism, leninism, stalinism eller var man nu vill kalla det är en teoretisk produkt som aldrig har fungerat väl i praktiken, med undantag för socialismen under 1900-talet i spåren efter två världskrig. Hur kunde socialismen kunna undvika att lyckas i ett sönderbombat Europa?

Lina Thomsgård gjorde sig känd som grundare av Rättviseförmedlingen, som arbetar enligt den socialistiska jämställdhetssynen. Det hon framförde nu är inget annat än en återgång till ren socialism. På frågan om hon är kommunist svarar hon nej, vilket jag tycker är konstigt.

Reaktionerna lät inte vänta på sig. Susanna Birgersson skriver i DN:

”Man tar sig för pannan och för bröstet, känner kallsvett och kanonader av extra hjärtslag. Finns det fler som hon, fler som vill blåsa ut den anspråkslösa låga som är personligt ansvar och individuell frihet?”

Folkpartisten Adam Cwejman skriver på sin blogg:

”Det är av samma skäl som de flesta socialister inte tvekar att sätta sina barn i friskolor eller konsumera tjänster som är led i avreglerade marknader. Eller produkter som är en konsekvens av kapitalackumulation, globalisering och intensiv resursutvinning.”

 

Annonser
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s