14 Kulturchocken för de syriska flyktingarna i Jämtland

Mellandagarnas stora snackis, även internationellt, var den busslast med syriska flyktningar som vägrade kliva av bussen. På bilderna som jag har sett finns det enbart män, kanske fanns ingen kvinna med i bussen eller fick de inte visa/uttala sig?

Min tolkning av situationen är att de syriska flyktingarna drabbats av en kulturchock. Ingenstans i deras vildaste fantasi har de kunnat ana hur en kall mörk midvinter kan vara långt upp på den norra hemisfären, med bara några timmars ljus varje dag. ”Det ligger så avsides” ska nog antagas mena just det jag skrev.

Det man också kan fundera lite på är vad har flyktingar för kunskaper om Malmö. Har ryktet om Malmö spritts långt och vad tutar cyniska människosmugglare i flyktingar? Hur ska man kunna motivera svenska kommuner att ta emot flyktingar när de reagerar så här? Man ska dock ha klart för sig att liknande reaktioner har skett tidigare.

Rima Nuaman från Syrien har precis fått uppehållstillstånd och jobbar nu på asylboendet i Grytan, strax norr om Brunflo. Under bussockupationen uttalade hon tacksamhet gentemot Sverige. Det hon sa hade säkert kallats för rasistiskt och främlingsfientligt om det hade kommit från en sverigedemokrat.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 14 Kulturchocken för de syriska flyktingarna i Jämtland

  1. Ping: 15 Alla liberalers mardröm | Liberyx

  2. Ping: 21 Kulturchocken verkar ha lagt sig | Liberyx

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s