6 Socialiberalsim vs Libertarianism

Hur kan man vara både socialliberal och libertarian undrar säkert någon. Svaret är egentligen långt men jag vill sammanfatta det kort till att säga att jag är inte gjuten helt i sten med mina åsikter utan kan tycka att flera motstående åsikter kan vara vettiga och att man inte måste välja den ena eller den andra sidan. Jag tycker att det är begränsande för intellektet att hålla benhårt på åsikter, även om jag gör det själv ibland. Ett bra exempel är s.k. drogsvampar.

Psilocybe_semilanceata_6514Libertarianen i mig tycker att det är fel att förbjuda sånt som växer i vår natur. Socialliberalen i mig förstår den skada på människor och belastning för samhället som narkotika medför. Hur jag än vrider och vänder på denna fråga kan jag inte komma fram till en bestämd hållning. Det jag däremot anser är att samhället borde ha samma inställning till narkotika som alkohol och tobak, som naturen också skapar fast på olika sätt, eller tvärtom. Alkohol och tobak skadar också människor och är en belastning för samhället.

Sen är det upp till andra att avgöra om det är den socialliberala eller libertarianska inställningen som ska råda.

Annonser
Det här inlägget postades i Libertarianism, Socialiberalism och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till 6 Socialiberalsim vs Libertarianism

  1. Ping: 12 För mycket socialism/socialliberalism? | Liberyx

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s