5 Kan inte riksdagspolitikerna sina jobb?

Våra nyvalda riksdagspolitiker, ganska många av dem t.o.m. omvalda, gapar och skriker som bäbisar i just dessa dagar. Ett parti, som inte är som andra partier, följer inte praxis. Vi måste lagstifta mot partier som röstar på ett att annat budgetförslag än sitt eget, tycker exempelvis centerledaren Annie Lööf.

without_deviations_from_the_norm_progress_is_not_possible_frank_zappaSka man som politiker verkligen tro att saker och ting alltid ska vara som det har varit? Är praxis samma som att man är tvungen att göra likadant i all evighet. Kan lagar och bestämmelser ändras, men inte praxis? Tror våra folkvalda att de är de enda i hela landet som har ett arbete som inte förändras med tiden? Det är bara att skratta åt denna otroliga inkompetens som våra högt uppsatta politiker uppvisar. Snacka  om skyddad verkstad! Vad händer den 22 mars 2015 när extraval kommer att hållas? Säg det, men en möjlighet är att bara de stora partierna lockar väljarna och att en del småpartier åker ut riksdagen.

Var ligger då ansvaret för höstens regeringsfiasko? Bloggen En mensans betraktelser förklarar det på ett enkelt sätt. Jag citerar också finansminister Magdalena Andersson från den 8 december 2013:

”Det är tyvärr inte oppositionens uppgift att lotsa igenom budgetar.”

Du må säkert vara en kompetent civilekonom, Magdalena Andersson, men någon kompetent regeringstjänstekvinna är du banne mig inte. Fler citat.

Nybörjarorutin? Må hända men det har man inte råd med som landets finansminister!

Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s