2 Varför tog S med MP i regeringen?

”Jag tror att alla regeringar blir sämre med Miljöpartiet.”

Efter höstens kaosliknande valresultat blev jag förvånad när Stefan Löfven valde att ta med Miljöpartiet, men inte Vänsterpartiet, i regeringen. Visst, ett regeringsparti med kommunistiskt förflutet i maktposition vore en dålig milstolpe i Svensk historia men det jag menar är varför gavs då Miljöpartiet ministerposter när partiet likväl hade fungerat som ett stödparti utanför regeringen. En socialdemokratisk minoritetsregering hade varit lika svag som den nuvarande socialdemokratiska/miljöpartistiska minoritetsregeringen.

”Min bedömning är att Socialdemokraterna absolut skulle ha lättare att få igenom en renodlad socialdemokratisk budgetmotion än en motion där Miljöpartiet varit med och härjat.”

Nu med bara några dagar kvar till att riksdagen ska rösta om budgeten berättar Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesman Oscar Sjöstedt om varför de eventuellt tänker fälla regeringen. Miljöpartiet har efter sin vänstergir, iscensatt av Maria Wetterstrand, gjort sig omöjliga för de borgerliga partierna (med Sverigedemokraterna vill inget annat riksdagsparti göra överenskommelser med) att samarbeta med. De borgerliga partierna kan inte heller samarbeta med den socialdemokratiska/miljöpartistiska regeringen. Stefan Löfven har målat in sin regering i ett hörn. Dagens regering blir troligtvis inte långvarig. Nästa regering, med Stefan Löfven som statsminister, har större chans att överleva till nästa val. Bäst för landet vore att blockpolitiken skrotas helt och att Socialdemokraterna bildar regering med Moderaterna.

 

Annonser
Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till 2 Varför tog S med MP i regeringen?

  1. Ping: 3 Kommer Jimmie Åkesson att komma tillbaka? | Liberyx

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s