1 Marcus Birro och hans uttalande om islam på Twitter

Mitt första inlägg handlar om Marcus Birro och hans tweet nyligen om islam. Jag anser naturligtvis att han sin rätt att uttrycka sig så länge han inte säger något som bryter mot lagen och som han eventuellt kan fällas i en domstol för. Twitter kallas även för Pissrännan och det finns ingenting där som någonsin kommer att tolkas som intellektuellt. Jag håller dock inte med Birro i hans kollektiviserande åsikt. Jag tycker också att man ska vara lite försiktig när man kritiserar andra religioner än sin egen. Skulle han kunna säga något liknande om sin egen religion? Troligtvis inte!

Birro har sin stora brist i sin egen självinsikt, vilket medför att han drar på sig offerkoftan så fort som han får det minsta mothugg. Han borde i förväg ha förstått vad hans tweet om islam skulle ge för reaktioner. Vänsterns intoleranta hatsoldater var naturligtvis skoningslösa medan sverigedemokrater jublade. Detta är det svenska debattklimatet i ett nötskal och det som hände sen var helt förutsägbart, med undantag att han sparkades från Expressen. Men om man tänker efter lite har hans kontroversiella uttalanden, utan konsekvensanalys, lett till avsked förr.

Jag hoppas att Marcus Birro har polisanmält alla hot.

Annonser
Det här inlägget postades i Hat och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till 1 Marcus Birro och hans uttalande om islam på Twitter

  1. Fritidstyckare skriver:

    I Sverige har vi en praksis som bestämmer var olika former av tyckande skall komma från. Den som avviker från praksis riskerar de mest hemska epitet såsom rasist, reaktionär, manschauvinist, listan kan göras lång.
    När då SD talar om att vi tar emot för många flyktingar blir de av definition resister, medan kommunpolitiker som talar om att de saknar praktiska möjligheter och resurser att ta emot fler flyktingar tystas ner för at inte SD skall få rätt. Om nu Birro dristar sig att säga att dagens terrorism har rötter i Islam så är detta inte politiskt korrekt för det har inte passerat det södermalmska etikettfiltret. Det är lika inkorrekt som att säga att den terrorism vi hade för fyrtio år sedan var kommunistisk. Bader-Mainhof och RAF var väl inte kommunistinspirerade. Om någon riskerar bli sanningssägare i Sverige, då skall han eller hon tystas.

    Gilla

  2. Ping: 34 Exempel på det s.k. ”goda” hatet | Liberyx

  3. Ping: 175 Marcus Birro är fortfarande arg | Liberyx

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s